Izvor: Vostok.rs, 18.Jul.2016, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 17.07.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Situacija na frontu za 15.07. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 17
.07.




Napad kijevskih snaga na Kominternovo

Na prvoj liniji sa Narodnom vojskom DNR


Kijevske snage 423 puta napale teritoriju DNR Sinoć 21:30 kijevske snage su ponovo otvorile vatru na naselje Kominternovo u Novoazovskom rejonu na jugu DNR. Tom prilikom ranjen je 15-godišnji dečak. Dečak je ranjen u nogu i prebačen u gradsku bolnicu u Novoazovsku. Lekari njegovo zdravstveno stanje ocenjuju kao stabilno.



Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su za protekla 24 sata 423 puta napale teritoriju DNR. Napadali su Zajcevo i Mihajlovku u okolini Gorlovke, Petrovski rejon Donjecka kao i aerodrom, Sahanku i Kominternovo kao i gradove Jasinovatu i Dokučaevsk.



Narodna milicija LNR saopštava da su kijevske snake tokom prethodnog dana devet puta napale pozicije NM u rejonu Kalinova, Kalinovke, Sanžirovke i grada Pervomajsk. Žrtava na sreću nije bilo.

Narodna vojska pokrenula operaciju deminiranja pod kontrolom OEBS-a




Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 17.07.



Jedanaest vojnika Narodne vojske DNR ekshumirano iz masovne grobnice

Zaharčenko demantovao susret sa Savčenkovom  - Lider DNR Aleksandar Zaharčenko demantovao je informaciju da se susreo sa poslanikom ukrajinskog parlamenta Nadeždom Savčenko.

«Ja nisam imao susret sa njom. Ne mogu da tvrdim ništa za lidera LNR jer ne raspolažem takvim informacijama ali ja se nisam sastao sa njom»- rekao je lider DNR.

On je međutim rekao da Donbas podržava napore Savčenko za dijalogom.

«Mi ne zaboravljamo ko je ona šta je uradila ni njenu odgovornost za smrt ruskih novinara. Ali za razliku od kijevske vlasti koja hoće da uništi Donbas vojnom i ekonomskom blokadom ona je za dijalog i to nam daje druge mogućnosti»- rekao je lider Donjecke Narodne Republike.

Podsetimo nešto ranije je Nadežda Savčenko izjavila da je već imala pregovore sa liderima DNR Aleksandrom Zaharčenkom i LNR Igorom Plotnickim.

Medvedev: Mi nismo uvodili sankcije i zato ni od koga ne tražimo da se ukinu  - Rusija ne vidi da EU pravi korake ka ukidanju sankcija, ali one i same zastarevaju, jer je šteta koju nanose Zapadu oko sto milijardi dolara, izjavio je premijer Rusije Dmitrij Medvedev.

„Mi nismo uvodili ove sankcije i zato ni od koga ne tražimo da se ukinu. Neka Evropska unija sama odluči šta će dalje da radi“, rekao je Medvedev novinarima odgovarajući na pitanje da li se tema sankcija pominjala tokom bilateralnih kontakta sa liderima država i vlada na samitu ASEM-a.

On je istakao da EU još uvek ne preduzima nikakve akcije o ukidanju sankcija.

„Nažalost, za sada ne vidimo da se preduzimaju neki koraci. Naprotiv, u poslednje vreme donete su odluke o produženju ovih sankcija. Ali svi sa kojima sam razgovarao, to mogu da tvrdim, smatraju da ove sankcije nanose štetu ekonomskim odnosima. Prema procenama međunarodnih eksperata, u poslednje vreme one zemlje koje su uvele sankcije izgubile su oko sto milijardi dolara“, naglasio je ruski premijer.

Medvedev je objasnio da su to novci koje kompanije nisu dobile kao profit.

Premijer smatra da je jasno da sankcije zastarevaju.

„Ali mi o tome praktično nismo raspravljali. Neka oni sami odlučuju kada će ukinuti sankcije. Mi smo i u ovakvim uslovima sposobni da se razvijamo, delujemo, pa ćemo i dalje tako raditi“, istakao je Medvedev.

Ukrajina - iz minuta u minut -
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kijevske snage 692 puta napale teritoriju DNR

Izvor: Vostok.rs, 18.Jul.2016

Kijevske snage su ponovo otvorile vatru na Zajcevo. Zbog konstantnog otvaranja snajperske vatre od strane kijevskih snaga vatrogasci nisu mogli prići da ugase požar.. . Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su za protekla 24 sata 692 puta napale teritoriju DNR. Napadali su Zajcevo,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.