Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina: Sprečen pokušaj ubistva predsednika Donjecke NR

Ministarstvo državne bezbednosti Donjecke narodne republike (DNR) sprečilo je pokuššaj diverziono-terorističkog napada na predsednika DNR Aleksandra Zaharčenka.

„Danas su pripadnici Ministarstva držžavne bezbednosti, nakon sprovođenja operativne istrage, zadržžali grupu držžavljana Ukrajine koji su uššli sa teritorije koju kontrolišše Kijev. Oni su sa sobom imali jako eksplozivno sredstvo koje su maskirali“, saopššteno je u Ministarstvu DNR, preneo je Sputnjik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prema podacima Ministarstva, ranije su saučesnici ovih lica proučili marššutu kretanja Aleksandra Zaharčenka i njegovo mesto prebivanja.

Prema planu terorista, eksplozija je trebalo da se dogodi prilikom posete Zaharčenka streljani „Artemida“ u Donjecku. Trenutno su svi osumnjičeni u pritvoru, a istraga je u toku, prenosi Sputnjik.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DNR: Sprečen pokušaj ubistva predsednika

Izvor: B92, 29.Apr.2016

Moskva -- Ministarstvo državne bezbednosti Donjecke narodne republike (DNR) sprečilo je pokušaj diverziono-terorističkog napada na predsednika DNR Aleksandra Zaharčenka..."Danas su pripadnici Ministarstva državne bezbednosti, nakon sprovođenja operativne istrage, zadržali grupu državljana Ukrajine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.