Ukradeno 50 kg zlata iz aviona

Izvor: B92, 23.Sep.2013, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukradeno 50 kg zlata iz aviona

Pariz -- Oko 50 kilograma zlatnih poluga ukradeno je prošlog četvrtka od američkog udruženja za transport vrednih stvari Brinks u avionu koji je iz Pariza leteo u Cirih.

Zlato je ubačeno u prtljažnik aviona Er Fransa na putu za Cirih, navode isti izvori, potvrđujući izjave o tome na francuskim televizijama, koje su navele da je ukradeno zlato vredno 1,6 miliona evra.

Svakog dana se zlato tako transportuje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a zaposleni u Brinksu ostaju ispred hangara do poletanja aviona. Francuski mediji navode da su lopovi "verovatno imali saučesnika na aerodromu".

Sektor francuske žandarmerije zadužen za vazduhoplovni saobraćaj otvorio je istragu, koju je ocenio kao veoma složenu, jer je krađu Brinks otkrio tek sutradan, u petak, u Švajcarskoj.

Brinks ima 1.800 agenata za bezbednost koji na francuskim aerodromima pregledaju putnike i sve prtljažnike u avionu (za putnike i posadu), i nadgledaju transport zlata do aerodroma.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POZLATILI SE: Ukradeno 50 kilograma zlata iz aviona u letu

Izvor: Kurir, 24.Sep.2013, 00:08

Zlato je ubačeno u prtljažnik aviona Er Frans na putu za Cirih, navode isti izvori, potvrđujući izjave o tome na francuskim televizijama koje su navele da je ukradeno zlato vredno 1,6 miliona evra..PARIZ - Oko 50 kilograma zlatnih poluga ukradeno je u prošli četvrtak od američkog udruženja za...

Nastavak na Kurir...

Ukradeno 50 zlatnih poluga vrednih dva miliona švajcarskih franaka

Izvor: Telegraf.rs, 24.Sep.2013

Krađa pedeset zlatnih poluga otkrivena je tek u petak, dan nakon što je avion koji je leteo iz Pariza sleteo u Cirih. Zlato je ukradeno od američke firme za prevoz vrednih stvari "Brinks"

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.