Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2015, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda, Sanader izlazi iz zatvora čim uplati kauciju

Vrhovni sud Hrvatske u cjelosti je ukinuo prvostepenu presudu u slučaju Fimi media.

Bivši premijer Ivo Sanader izlazi iz zatvora čim uplati kauciju od 1,65 miliona eura.

Ukinutom presudom je naloženo da se Sanaderu i članovima njegove porodice oduzme imovina stečena kaznenim djelima I to u vrijednosti u preko dva miliona eura.

Ukinut je i dio presude u kojem je i HDZ proglašen krivim.Sanader je u pritvoru i zatvoru proveo nešto više od tri godine.

U obnovljenim postupcima za Fimi mediu i Hypo i INA-MOL Sanader će se braniti sa slobode.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Presuda ukinuta, Sanader može na slobodu uz jamčevinu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2015

Vrhovni sud Hrvatske u cijelosti je ukinuo prvostupanjsku presudu u slučaju Fimi media. Ivo Sanader izlazi iz zatvora čim uplati jamčevinu od 12,4 milijuna kuna (1,65 milijuna eura)...„Ono što je Vijeće Vrhovnog suda navelo jest to da se presuda ukida zbog bitnih povreda kaznenog postupka, a naročito...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.