Ujedinjene nacije osudile bombardovanje u Jemenu

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Sep.2019, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ujedinjene nacije osudile bombardovanje u Jemenu

Specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija u Jemenu Martin Grifits osudio je danas bombardovanje koalicije predvođene Saudijskom Arabijom pritvornog centra kojim upravljaju pobunjenici u u toj zemlji kada je ubijeno najmanje 65 ljudi.

"Današnji događaj je tragedija. Ljudski gubici u ovom ratu su ovog rata je nesnosni. Moramo to da zaustavimo. Jemenci zaslužuju mirnu budućnost", rekao je on.On je dodao da "odgovornost mora da prevlada" i pozvao na istragu bombardovanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Šef delegacije Crvenog krsta u Jemenu Franc Rauhenštajn ranije je sugerisao da bi broj poginulih mogao biti veći, rekavši da je preživelo relativno malo pritvorenika.

Zvaničnik pobunjenika Hutija rekao je da se u trenutku bombardovanja na univerzitetu koji je pretvoren u logor za pritvor nalazilo preko 170 boraca vlade.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Specijalni izaslanik UN za Jemen: Ovo je tragedija, mora se zaustaviti

Izvor: Blic, 02.Sep.2019, 00:42

Specijalni izaslanik UN za Jemen osudio je vazdušne udare koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na zatvorski kompleks kojim upravljaju pobunjeni Huti, a u kojima je prema poslednjim podacima ubijeno 100 ljudi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.