Izvor: B92, 23.Jan.2010, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 120 članova Al Kaide

Ankara -- Turska policija uhapsila je 120 pripadnika mreže Al Kaida u velikoj antiterorističkoj operaciji, javio je BBC.

Novinska agencija Anadolija javila je da su pripadnici Al Kaide uhapšeni u koordiniranim napadima u 16 provincija. Među uhapšenima su i lideri ćelija Al Kaide u Turskoj,a među njima i lider lokalne grupe u Vanu Serdar Elbasi. Ova hapšenja u nekoliko gradova, uključujući Ankaru i Istanbul, usledila su nakon što su početkom sedmice u Ankari uhapšena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 33 pripadnika mreže Al kaida.

Tokom akcije policije pronađeni su oružje, lažne lične karte i maskirne uniforme, rekli su neimenovani policijski zvaničnici.

Prema nekim izvještajima, uhapšeni su umešani u zavere za ubisto turskih vojnika u Avganistanu i turske policije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.