Uhapšeno 12 osoba zbog planiranja terorističkih napada u Nemačkoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Feb.2020, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 12 osoba zbog planiranja terorističkih napada u Nemačkoj

U Nemačkoj je zbog osnivanja terorističke organizacije koja je planirala da destabilizuje i ruši ustavni poredak, uhapšeno 12 pripadnika radikalne desnice, pišu danas tamošnji mediji.

"Cilj desničarske terorističke organizacije je bio slabljenje i konačno rušenje državnog i društvenog poretka SR Nemačke. U tu svrhu napadima na političare, izbeglice i građane muslimanske veroispovesti želeli su da izazovu situaciju sličnu građanskom ratu", saopštilo je Savezno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << državno tužilaštvo u Karlsrueu.

Prilikom hapšenja kod njih su nađeni oružje i veća količina zabranjenog propagandnog materijala.

Sva dvanaestorica su nemački državljani. Uhapšeni su u petak u šest nemačkih saveznih država, a jedan je u bekstvu.

Nemački mediji pišu da je već neko vreme praćena ta radikalno desničarska grupa, a jedan od njenih koordinatora je već bio poznat policiji kao nasilni desničar te je bio pod stalnom prismotrom.

Praćena je njihova komunikacija putem interneta i mobilnih telefona.List "Velt am zontag", pozivajući se na istragu, piše da se grupa zvala "Tvrdo jezgro" (Der harte Kern") i negovala bliski kontakt s drugim radikalno desničarskim grupacijama poput "Sinova Odina" (po germanskom bogu rata Odinu) koja je 2015. u Finskoj organizovala oružane akcije "radi zaštite domaćeg stanovništva" od dolaska izbeglica.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.