Uhapšeni roditelji šestoro dece stradale u požaru u Engleskoj

Izvor: Blic, 29.Maj.2012, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni roditelji šestoro dece stradale u požaru u Engleskoj

Roditelji šestoro dece koja su poginula u požaru u kući u Velikoj Britaniji uhapšeni su danas pod sumnjom za ubistvo.

Mik Filpot (55) i njegova žena Meirid (31) uhapšeni su zbog sumnje da su povezani sa požarom koji je izbio u kući u Derbiju u centralnoj Engleskoj.

Žrtve, koje su starosne dobi od 13 do pet godina, umrle su nakon požara, koji je izazvan, kako je policija navela, benzinom.

Lokalna policija je saopštila da su 55-godišnji čovek i 31-godišnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << žena iz Derbija uhapšeni, ali ih nije imenovala.

Anonimni izvor je potvrdio da su to bili roditelji, prenosi AFP.

"Još uvek nam trebaju informacije koje bi nam pomogle u istrazi", rekao je nakon hapšenja pomoćnik šefa policije Stiv Koteril i dodao da je "poslednje hapšenje samo jedan korak dalje u istrazi".

Policija je saopštila da je tokom požara Filpot napravio "hrabri pokušaj" da spase decu koja su spavala na prvom spratu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.