Izvor: B92, 27.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšene 172 osobe u Rijadu

Rijad -- Saudijska policija uhapsila je 172 osobe koje su, prema navodima, nameravale da napadnu naftna polja u toj zemlji.

Policija navodi da su nameravali i da upadnu u zatvore kako bi oslobodili zavorenike, da izvedu samoubilačke napade na "javne ličnosti, naftna postrojenja, rafinerije i vojne baze", navodi se u saopštenju i dodaje da su uhapšeni planirali da izvedu napade avionima. Dodaje se i da su neki od ciljeva te terorističke akcije bili i van Saudijske Arabije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali nije precizirano u kojim zemljama.

Pobunjenici su u "drugim zemljama učili kako da upravljaju avionima kako bi mogli da ih koriste za terorističke napade u kraljevstvu", navodi se.

Saudijski mediji preneli su snimke velike količine oružja, raznih vrsta pušaka, eksploziva i pištolja, koje je pronađeno zakopano u pustinji u plastičnim kesama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.