Uhapšena osoba koja se povezuje s napadom u Zvorniku

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Apr.2015, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena osoba koja se povezuje s napadom u Zvorniku

Jedna osoba je uhapšena jer se dovodi u vezu sa sinoćnjim terorističkim napadom u Zvorniku u kojem je jedan policjac ubijen a dvojica ranjena,dok je napadač likvidiran u razmeni vatre.

Uhapšen je A.F.H. i priveden u službene prostorije Regionalne kancelarije SIPA u Tuzli, gde se nad njim vrši kriminalistička obrada nakon čega će biti predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, prenela je agencija Fena.

Hapšenje su obavili pripadnici zajedničkog istražnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tima koji čine pripadnici SIPA i MUP-a RS.

Tim je rano jutros završio uviđaj na licu mesta, a obavili su i pretrese objekata na dve lokacije na području opštine Zvornik s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu s krivičnim delom terorizam.

Izvršenim uviđajnim radnjama i pretresima pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku i prikupljeni tragovi na licu mesta koji će poslužiti u rasvetljavanju ovog krivičnog dela, saopšteno je iz SIPA.

Istovremeno se u svojstvu svedoka saslušava veći broj osoba.

I Tužilaštvo BiH formiralo je istražni tim s ciljem potpunog rasvetljavanja terorističkog akta u Zvorniku koji će sa pripadnicima MUP-a RS i SIPA prikupljati dokaze i vršiti istražne radnje.

Jedan policajac je ubijen, a dvojica su ranjena kada je sinoć oko 19 sati 24-godišnji Nerdin Ibrić upao u Policijsku stanicu u Zvorniku i pucao iz vatrenog oružja.

Kako je preneo RTRS, napad je, za vreme primopredaje smene, izvršio pripadnik vehabijskog pokreta, naoružan sačmarom iz koje je pucao u policajce.

Ibrić, koji je uzvikivao "Alahu egber" (Alah je veliki), ubijen je u razmeni vatre.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BORAVIO U SIRIJI Uhapšena saučenik teroriste iz Zvornika

Izvor: Blic, 28.Apr.2015

Osoba koja je uhapšena zbog sumnje da je povezana sa terorističkim aktom u Zvorniku, kada je jedan policajac ubijen, a dvojica ranjena, je Avdulah Hasanović, koji je do prošle godine boravio u Siriji, pišu mediji u BiH...Navodi se da je napadač Nerdin Ibrić, koji je smrtno stradao u sinoćnjoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.