Uhapšena nemačka naci mama

Izvor: Press, 07.Maj.2018, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena nemačka "naci mama"

Berlin -- Nemačka policija saopštila je da je uhapsila Ursulu Haverbek (89), istaknutu figuru nemačkog negacionizma zvanu "naci mama
Foto:Thinkstock
Haverbekova je uhapšena pošto se nije odazvala na služenje zatvorske kazne.
"Ursula Haverbek-Vecel se nije pojavila u zatvoru u zakonskom roku za početak služenja kazne. Na osnovu naloga za hapšenje, uhapšena je danas", navela je policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u saopštenju.
Tužilaštvo je navelo da je ona bila u bekstvu. 

Haverbekova je osam puta osuđena zbog negiranja holokausta, i trebalo je da odluži dve godine u zatvoru. 

Poslednja presuda, izrečena u oktobru prošle godine, bila je na šest meseci zatvora. Osuđena je jer je u januaru 2016. javno rekla da se nacistički genocid nad Jevrejima nije desio, kao i da u logoru Aušvic nije bilo gasnih komora. Ranije, 2015, osuđena je za izvaju da je holokaust "najveća laž" u istoriji. 

Do sada nijednom nije završila iza rešetaka. Ursula Haverbek se na svom sajtu naziva "predstavnikom istorijskog revizionizma" i "neumornim borcem za istinu". 

Bila je udata za Vernera Georga Haverbeka, desničarskog ekstremistu preminulog 1999, s kojim je osnovala obrazovnu ustanovu koja je podučavala negacioniste. Ta ustanova je 2008. zabranjena. 

Tokom Drugog svetskog rata nacisti su ubili šest miliona Jevreja, od čega milion u logoru smrti Aušvic-Birkenau.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena "naci baka"

Izvor: Radio 021, 07.Maj.2018

Nemačka policija saopštila je danas da je uhapsila Ursulu Haverbek (89), istaknutu figuru nemačkog negacionizma zvanu "naci baka", pošto se nije odazvala na služenje zatvorske kazne..."Ursula Haverbek-Vecel se nije pojavila u zatvoru u zakonskom roku za početak služenja kazne. Na osnovu naloga...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.