Uhapšena gradonačelnica u Baskiji zbog terorizma

Izvor: Blic, 01.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena gradonačelnica u Baskiji zbog terorizma

U Baskiji je uhapšena gradonačnica mesta Mondragon pod sumnjom da je podržavala separatističku Grupu ETA, saopšteno je sinoć u Madridu.



Gradonačelnica malog grada Mondragon, blizu San Sebastijana-Inočencija Galparsoro -pritvorena je po nalogu lokalnog sudije pošto postoje sumnje da je podržavala grupu koja se godinama bori za nezavisnost Baskije.

U tom mestu je ETA nedavno, uoči parlamentarnih,ubila lokalnog socijalističkog političara.

Gradonačelnica Galpalsoro je uporno odbijala da osudi taj atentat.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uhapšena gradonačelnica Mondragona

Izvor: B92, 01.Maj.2008

Madrid -- U Baskiji je uhapšena gradonačnica mesta Mondragon pod sumnjom da je podržavala separatističku Grupu ETA, saopšteno je u Madridu... Gradopnačelnica malog grada Mondragon, blizu San Sebastijana, Inočencija Galparsoro, pritvorena je po nalogu lokalnog sudije pošto postoje sumnje da je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.