Izvor: B92, 13.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen vođa Džeme islamije

Džakarta -- Indonežanska policija uhapsila najtraženijeg teroristu u toj zemlji, vođu južnoazijske ekstremističke organizacije Džema islamija.

Abu Dudžana, najtraženiji islamistički gerilac u Indoneziji, uhapšen je tokom vikenda u akciji indonežanske antiterorističke jedinice u centralnoj Javi. Uz njega, uhapšeno je sedam osumnjičenih terorista, navela je policija.

"Posle ispitivanja svih osumnjičenih znamo da je reč o Abu Dudžanu, koji je koristio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ime Jusron Mahmudi, šef oružanog krila Džema islamije", rekao je portparol indonežanske policije Sisno Adivinoto.

Utvrđeno je da je Dudžana koristio više imena, a testovi DNK i otisci prstiju pružili su dokaze da se radi o osobi za kojom je policija tragala.

Azijske vlasti i zapadne zemlje optužuju islamističku organizaciju Džema islamija za seriju terorističkih napada u jugoistočnoj Aziji, uključujući bombaški napad 2002. na noćni klub na Baliju, kada je poginulo više od 200 ljudi.

Dudžana se sumnjiči za nekoliko bombaških napada, uključujući napad na Ambasadu Australije 2004. i eksploziju ispred hotela Meriot 2003. u Džakarti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.