Izvor: Blic, 11.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen vlasnik internet stranice za samoubice!

Policija je zbog ubistva uhapsila osobu koja vodi jednu u nizu novootvorenih stranica koje "pomažu" japanskim samoubicama. Japanski mediji javljaju o Kazunariju Saitou (33) s kojim je putem njegove Web stranice posvećene samoubicama stupila u kontakt 21-godišnja Sajaka Nišizava zamolivši ga da je ubije i ponudivši mu za tu uslugu 200.000 jena (oko 1.500 evra).



Prema policijskom izveštaju Saito je mladu djevojku prvo uspavao tabletama, a potom je ugušio do smrti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Uz uputstva posetiocima kako da sami sebi uskrate život, Kazunari je na svojim stranicama nudio različite "droge i lekove za samoubice" zajedno sa zagonetnom "uslugom osvete".

Istraga je pokazala da je čovek u dugovima teškim oko dva miliona jena.

Statistika otkriva da u Japanu, gde ne postoji veto religije na samoubistvo, živote sebi godišnje oduzme oko 30.000 ljudi, što je broj koji ne opada već devetu godinu zaredom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.