Izvor: B92, 05.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen talibanski komandant

Kabul -- Avganistanska vojska uhapsila je visokog talibanskog zvaničnika optuženog da je predvodio napade na avganistanske i američke vojnike

Ministarstvo odbrane u Kabulu saopštilo je da je komandant Hadži Sultan uhapšen u subotu, zajedno s još jednim talibanskim zvaničnikom, Mulom Muhamedom Rahmom, u provinciji Farah na zapadu Avganistana. Hadži Sultan se inače, nalazi na crnoj listi američke vojske pa im je zbog toga i predat radi ispitivanja.

Podsetimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od pada talibanskog režima i američkog rata protiv terorizma krajem 2001, u Avganistanu je uhapšeno više stotina talibana i njihovih savezika iz terorističke mreže Al Kaida. Američke snage zbacile su talibane jer su oni odbili da im predaju šefa Al Kaide Osamu bin Ladena koji je glavni osumnjičeni za napade na SAD.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.