Uhapšen ruski naučnik zbog navodne saradnje sa kineskim tajnim službama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jul.2022, 09:55

Uhapšen ruski naučnik zbog navodne saradnje sa kineskim tajnim službama

Ruske vlasti su uhapsile naučnika u Sibiru pod sumnjom za državnu izdaju zbog navodne saradnje sa kineskim bezbednosnim službama, javila je u petak državna novinska agencija TASS, pozivajući se na regionalne vlasti i njegovu porodicu. Dmitrij Kolker, doktor fizike i matematike sa Novosibirskog državnog univerziteta, na čijem sajtu se navodi da je šef laboratorije za kvantne optičke tehnologije, priveden je pod optužbom za veleizdaju, navodi se u saoštenju pravosudnog odeljenja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

U Rusiji uhapšen naučnik pod optužbom za saradnju sa kineskim bezbednosnim službama

Izvor: Danas, 01.Jul.2022

U Rusiji je danas uhapšen naučnik zbog sumnje da je počinio izdaju sarađujući sa kineskim bezbednosnim službama, javlja Radio Slobodna Evropa pozivajući se na rusku agenciju TASS.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.