Uhapšen osumnjičeni za objavljivanje ličnih podataka nemačkih političara

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jan.2019, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen osumnjičeni za objavljivanje ličnih podataka nemačkih političara

Nemačke vlasti saopštile su danas da je uhapšen muškarac osumnjičen za hakerski napad i objavljivanje privatnih podataka stotina političara i poznatih ličnosti na internetu.

Policija je navela da su istražitelji u nedelju pretresli stan osumnjičenog 20-godišnjaka iz savezne države Hese i uhapsili ga.

Drugi detalji nisu navedeni, a policija i frankfurtski tužioci najavili su da će kasnije danas održati konferenciju za novinare.

Pozivajući se na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << neimenovane bezbednosne izvore, agencija Dpa je javila da je osumnjičeni priznao krivicu.

Lični podaci i dokumenti oko 1.000 nemačkih političara i istaknutih ličnosti objavljivani su na internetu od 20. decembra.

Uglavnom su objavljeni osnovni kontakt podaci, a u 60 slučajeva i osteljiviji lični podaci.

Hakerskim napadom pogođeni su članovi svih parlamentarnih stranaka, osim poslanika krajnje desne Alternative za Nemačku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Osumnjičeni za objavljivanje ličnih podataka nemačkih političara priznao krivicu

Izvor: Beta, 08.Jan.2019

Učenik iz Nemačke, osumnjičen za hakerski napad i objavljivanje privatnih podataka stotina nemačkih političara i poznatih ličnosti na internetu, priznao je krivicu i izjavio da je delovao sam, saopštile su danas vlasti.Frankfurtsko tužilaštvo je saopštilo da taj 20-godišnjak, čiji identitet...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.