Uhapšen novinar Al Džazire! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 24.Dec.2016, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen novinar Al Džazire! (FOTO)

Uhapšen novinar Al Džazire zbog optužbi da podržava islamsku opoziciju u Egiptu.

Egipatska policija saopštila je danas da je uhapsila novinara televizije Al Džazira sa sedištem u Kataru, što je najnoviji potez protiv te televizije koju optužuju za pružanje podrške islamskoj opoziciji.

Kancelarija tužioca je saopštila da je novinar Mahmud Husein optužen za podsticanje nasilja, objavljivanje lažnih vesti i pripadnost zabranjenom "Pokretu muslimanske braće".
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
#ieWorld | Egypt arrests Al-Jazeera journalist Mahmoud Hussein | https://t.co/TL5LNivqpS pic.twitter.com/WniDss19tF

On je uhapšen u petak u svojoj kući, par dana nakon što se vratio sa odnmora, saopštili su predstavnici televizije Al Džazira.

L'Égypte arrête un journaliste d'Al-Jazeera https://t.co/kDx0Zzq6SB #polqc #assnat pic.twitter.com/eJC70cqn9s

— pol.quebec (@pol_quebec) 24. децембар 2016.

Husein je najpre bio zaustavljen i ispitivan na aerodromu u Kairu nakon što je sleteo sa putovanja, ali je pušten pre nego što mu je policija pretresla kuću.

Egipat je izazvao međunarodnu osudu nakon što su 2013. godine uhapšena tri novinara Al Džazire, među kojima su bili jedan Kanađanin i Australijanac.

Oni su osuđeni na zatvor, ali su kasnije oslobođeni.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.