Izvor: RTS, 19.Jul.2020, 12:42

Uhapšen muškarac zbog požara u katedrali u Nantu

Zbog sumnje da je podmetnuo požar u gotsku katedralu iz 15. veka u Nantu, uhapšen je tridesetdevetogodišnji muškarac iz Ruande, javlja "Rojters".
Tužilac Pjer Sen navodi da je osumnjičeni muškarac, izbeglica iz Ruande, radio kao volonter u katedrali i da je bio je zadužen za zatvaranje zgrade.

Prema njegovim rečima, u katedrali su izazvana tri požara i nema znakova provale.
Francuski vlasti rekli su da je otvorena istraga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog sumnje za podmetanje požara.
Požar je uništio orgulje i vitraž.
Ovo je drugi slučaj požara u katedrali u Francuskoj, nakon požara u pariskoj katedrali Notr Dam, koji je uništio krov te katedrale i noseći zid.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Uhapšen osumnjičeni za podmetanje požara u katedrali u Nantu

Izvor: Radio 021, 19.Jul.2020

U Francuskoj je uhapšen 39-togodišnji muškarac osumnjičen za podmetanje požara u gotskog katedrali iz 15. veka u Nantu, javlja Rojters...Osumnjičeni muškarac, izbeglica iz Ruande, radio je kao dobrovoljac u katedrali i bio je zadužen za zatvaranje zgrade. Utvrđeno je da je požar izbio na tri...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.