Uhapšen Hitlerov dvojnik

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Hitlerov dvojnik

Mladi Austrijanac, koji već danima šeta po gradiću Braunau kao dvojnik Adolfa Hitlera, uhapšen je, čim je dao intervju jednoj TV stanici.

Ovaj 25-godišnjak, koji se u rodnom mestu nacističkog vođe predstavljao kao Harald Hitler, po oceni vlasti, želeo je da - privuče pažnju.

Doselio se sredinom januara u Braunau i muvao se oko kuće u kojoj je rođen njegov uzor. Tamo je više puta fotografisan, najčešće sa turistima.

Državni tužilac iz Rida >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << naložio je njegovo hapšenje čim su slike ovog dvojnika preplavile medije.

Posle saslušanja, dvojnik - koji do sada nije imao policijski dosije, prebačen je u istražni zatvor.

Gradonačelnik Braunaua, Johanes Valdbaher, izjavljuje da ovakve akcije (dvojnika) miniraju aktivnosti na savladavanju prošlosti.

Njegov zamenik, član desničarske Slobodarske partije Austrije (FPO), Kristijan Šilher, smatra da je trebalo ignorisati imitatora Hitlera. Smatra da je akcija uhapšenog sigurno bila vremenski organičena i da bi prestala čim bi medijska pažnja splasnula.

Portparol policije Gornje Austrije David Furtner ističe da je podneta prijava protiv mladića zbog kršenja zakona o zabrani veličanja Trećeg rajha.

Ta prijava, kako je dodao, nije podneta zato što je nosio brčiće ili kopirao firerovu frizuru, već zbog ukupnog nastupa i veličanja nacističkog režima.

Mladić je inače bio neuspešan student umetnosti u Beču (po uzoru na Adolfa), a onda se doselio u Braunau, sa namerom da tamo osnuje stranku, a ako u tome ne uspe - da se odseli u Minhen.

Hitlerov dvojnik nije želeo da komentariše svoje delovanje. Samo je kazao da će se sve saznati tek kada on ode u Minhen.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.