Izvor: B92, 17.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapašen šef napuljske mafije

Napulj -- Jedan od šefova napuljske kriminalne organizacije i jedan od glavnih uvoznika kokaina u Italiji Rafael Amato uhapšen je u Španiji.

Amato, umešan u krvoločni rat unutar kriminalne organizacije Kamora, uhapšen je juče u letovalištu Marbelja u zajedničkoj operaciji Španije i Italije, izjavio je napuljski tužilac Đovandomeniko Lapore.

On je optužen za nekoliko ubistava u tom sukobu, koji je počeo 1991. godine, dva klana Kamore u kome je ubijeno više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od deset ljudi, rekao je tužilac.

Amato je ubijao za šefa Paola di Laura, koji je pokušao da zadrži kontrolu u klanu nasuprot rivala Antonio Ruoka, rekao je Lapore.

Di Lauro je 2006. godine osuđen i zatvoren na 30 godina zatvora po optužbi za mafijaško udruživanje, iznuđivanje i trgovinu drogom.

Amato je uhapšen u Španiji 2005. gdine, ali je kasnije oslobođen zbog proceduralnih grešaka.

Šef napuljske policije je rekao da je Amato od tada postao "glavni ili jedan pod glavnih uvoznika kokaina u Italiji".

Kamora je ekvivalent sicilijanske mafije u napuljskoj oblasti i kontroliše trgovinu narkotika i oružja, prostituciju, iznuđivanje i nelegalno klađenje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.