Ugrožen Putinov ponos: Požar kod fabrike raketa sarmat

Izvor: Mondo, 26.Apr.2019, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugrožen Putinov ponos: Požar kod fabrike raketa sarmat

Veliki požar zahvatio je fabirku Krasmaš u čijem krugu se proizvode i zloglasne rakete "sarmat" i svemirska oprema, u ruskom gradu Krasnojarsku u Sibiru.

Foto: Screenshot/Youtube/Ruptly

U vatri koja je izbila u petak uveče, prema podacima Ministarstva za hitne situacije, nema žrtava.

Požar je inicijalno izbio na 5.000 kvadratnih metara, pa se proširio na 24.000 kvadratnih metra ali nema rizika da se dalje širi na susedne objekte, saopštilo je rusko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ministarstvo a prenosi agencija Tass.

Rusko vojno čudo! Šta sve može raketa "sarmat"

U požaru sa kojim se bori 100 vatrogasaca i 20 vozila nema opasnosti da vatra zahvati fabrike gde se proizvode rakete "sarmat" i "sineva", potvrđeno je agenciji Tass.



Izvor: Youtube/Ruptly

Krasnojarska fabrika mašina, koja je osnovana 1932, proizvodi rakete i svemirsku opremu, među kojima su i balističke rakete za podmornice i moduli za rakete nosače "zenit" i "proton".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.