Ugovori estrade i ugostitelja na meti inspekcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2018, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovori estrade i ugostitelja na meti inspekcija

Odluku da se Poseban kolektivni ugovor za radno angažovanje estradno-muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu primenjuje i na one ugostiteljske objekte koji nisu u Uniji poslodavaca Srbije, Vlada smatra opravdanom jer doprinosi, kako smatraju, boljim uslovima angažovanja umetnika i smanjenju sive ekonomije u toj oblasti. Ipak iz udruženja ugostiteljsko hotelske privrede Srbije – HORES, ne slažu se sa tom odlukom, ali kako kažu moraće da je poštuju.

Odlukom Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije od 10. maja Ugovor o izvođačkom delu između izvođača i ugostiteljskog objekta moraće da potpisuju svi lokali, klubovi i restorani, a ne samo oni koji su članovi Unije poslodavaca Srbije kako je do sada bilo. Da bi se potpisao ugovor sa izvođačem, on mora da poseduje uverenje reprezentativnog udruženja. U Udruženju estradnih umetnika i izvođača Srbije, kako kažu, broj članova konstantno raste.

U Udruženje hotelijera i restorana Srbije HORES kažu da će primenjivati tu odredbu Vlade, iako se sa njom ne slažu, a kao veliki problem naglašavaju povećanje administracije.

Ideja odredbe je da se smanji siva ekonomija u toj oblasti, no to nije baš tako jednostavno, kažu u Udruženju estradnih umetnika.

Tri inspekcije bi trebale da kontrolišu potencijalne prekršaje u ovoj oblasti, naglašavaju u Udruženju. Inspekcija rada, finansijska i inspekcija uprave prihoda mogu da kontrolišu i umetnike i ugostitelje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.