Izvor: Studio B, 27.Jul.2010, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udes nemačkog teretnog aviona kod Rijada, nema žrtava

Teretni avion nemačke aviokompanije Lufthanza raspao se pri sletanju na aerodrom u Rijadu, a pilot i kopilot su lakše povređeni, saopštila je saudijska Uprava civilne avijacije.

"Zdravstveno stanje pilota i kopilota je dobro, lakše su povređeni", rekao je portparol Halid al Haibri. Lufthanza je potvrdila udes i dodala da su dva člana posade smeštena u bolnicu.

Tromotorni mlaznjak MD-11 (McDonnell Douglas) je prevozio 80 tona tereta iz Frankfurta na Majni u Rijad, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << a srušio se pred podne, saopštila je kompanija. Proizvodnja tog modela aviona je obustavljena 2000. godine.

Satelitska televizija Al Arabija je izvestila da se avion pri sletanju prepolovio i zapalio.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.