Udavio se unuk premijera Zimbabvea

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udavio se unuk premijera Zimbabvea

HARARE - Premijera Zimbabvea Morgana Cvangiraja pogodila je, samo mesec dana posle gubitka supruge, još jedna porodična tragedija pošto se njegov dvogodišnji unuk udavio u bazenu, saopštio je danas portparol premijera Džejms Maridadi.

Maridadi je naveo da je Cvangiraj napustio sastanak vlade pošto je čuo za nesrećenu vest.

Zvaničnik Cvangirajevog Pokreta za demokratske promene (MDC) izjavio je da se dvogodišnji Šon udavio u bazenu u kući premijera u Harareu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Supruga premijera Zimbabvea, Suzan, poginula je 6. marta u saobraćajnoj nesreći, a tom prilikom Cvangiraj je lakše povređen, podsetio je Rojters.

Samo dva dana pre nesreće, Cvangiraj je održao prvi govor pred parlamentom posle polaganja zakletve, nakon što je formirao vladu nacionalnog jedinstva sa predsednikom Zimbabvea Robertom Mugabeom.

Cvangiraj (57) je bio 31 godinu u braku sa Suzan, sa kojom ima šestoro dece. Iako se nije aktivno bavila politikom, Suzan je bila velika podrška Cvangiraju i tokom protekle decenije se često pojavljivala sa suprugom na partijskim mitinzima.

Premijer Zimbabvea se 1. aprila vratio na posao posle perioda žalosti za svojom ženom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.