Učenici izgoreli dok su izučavali Kuran: Vatra progutala internat u Maleziji, 25 osoba poginulo (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Press, 14.Sep.2017, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici izgoreli dok su izučavali Kuran: Vatra progutala internat u Maleziji, 25 osoba poginulo (FOTO) (VIDEO)

"Tahfiz" škole obično podučavaju učenike uzrasta između pet i 18 godina.
Foto: Tanjug
Požar u islamskom internatu u Kuala Lumpuru ubio je najmanje 25 osoba, većinom učenika, a buknuo je u četvrtak rano ujutro u spavaonicama, objavili su zvaničnici.
U požaru su umrla dva čuvara i 23 učenika. Sedam osoba je povređeno, a 11 spaseno u Darul Quran Ittifaqiyahu, školi "Tahfiz", u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << učenici uče Kuran. "Tahfiz" škole obično podučavaju učenike uzrasta između pet i 18 godina.
Požar je počeo u spavaonicama na najvišem spratu trospratne zgrade, a pomoć je pozvana u 5:40 sati ujutro po lokalnom vremenu, navodi se u saopštenju Malezijskog odeljenja za požar i spasavanje.
Učenici ostali zarobljeni iza metalnih rešetaka

Službenici su za Reuters izjavili kako smatraju da je uzrok požara kratak spoj.
Učenici su pokušali da pobegnu, ali zgrada je bila okružena metalnim rešetkama koje nisu mogle da se otvore iznutra.
Tahfiz škole su isključivo u nadležnosti verskih institucija, a ove godine su u Maleziji već bile podvrgnute istrazi kada je 11-godišnji dečak umro nakon što je prijavljeno zlostavljanje u Johoru, severno od Singapura.
Pogledajte video:

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.