Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2015, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubistvo u domu za azilante

Jedan Marokanac, azilant u domu u Espelkampu, ubijen je nožem u svađi koja je izbila među azilantima, javljaju danas nemački mediji i navode da je uhapšen jedan Libanac, optužen za ubistvo Marokanca.

Svedoci svađe su izjavili da su i žrtva i napadač potegli noževe, a komisija za ubistva policije u Severnoj- Rajni Vestfaliji, gde se i nalazi taj dom, istražuje ceo slučaj.

Mediji, takođe, javljaju da je da je na nemackcom ostvru Usedom noćas izbio požar u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jednooj kući, u koju je početkom sledeće sedmice trebalo da bude smešteno 15 azilanata.

Vatrogasna ekipa od 48 vatrogasaca gasila je požar, koji je zahvatio renoviranu kuću, gde su nekada bile kancelarije jedne firme iz oblasti metalske industrije, prenose mediji danas.

Pitanje izbeglica je glavna politička tema, a mediji i analitičari, naročito posle terorističkog napada u Parizu, postavljaju pitanje kako će izgledati dalja nemačka politika prema izbeglicama.

Sama kancelarka Angela Merkel je, zbog svoje politike otvorenih vrata, na udaru kritičara i iz sopstvenih redova.

"Pariz je promenio sve....Merkelova treba da prizna da je neograničeno otvaranje granica bila greška...", rekao je danas za "Velt am Zontag" bavarski ministar finansija Markus Zeder.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.