Ubio se osnivač nemačkog Metroa

Izvor: B92, 18.Feb.2013, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubio se osnivač nemačkog "Metroa"

Berlin -- Osnivač nemačke trgovinske imperije "Metro AG" i jedan od najbogatijih Nemaca Oto Bajshajm izvršio je u 89. godini samoubistvo

Agencije su javile da je on izvršio samoubistvo zbog "beznadežnog zdravstvenog stanja".

Asošijeted pres prenosi da je "Brunsvik grupa" za odnose sa javnošću potvrdila u ime njegove kompanije izveštaje nemačkih medija da je Bajshajm počinio samoubistvo u njegovoj kući u Rotah-Egernu na jugu Nemačke.

U saopštenju se navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je patio od neizlečive bolesti i da je "napustio život zbog beznadežnosti njegovog zdravstvenog stanja".

Bajshajm je bio od 1964. godine suosnivač "Metroa" i njegovo bogatstvo je "Forbs" prošle godine procenio na 2,4 milijarde evra.

Prema tom časopisu, on je bio 344. na listi najbogatijih u svetu i 22. među najbogatijima u Nemačkoj.

Kompanija ima 280.000 zaposlenih u 32 zemlje.

Prvu "keš end keri" (cash and carry) prodavnicu otvorio je u Milhajmu na Ruru, na zapadu Nemačke.

Bajshajm, poznat po dobrotvornom radu i filantropiji, nije ostavio naslednike iz braka dugog 50 godina sa Inge koja je preminula 1999. tako da će njegovo bogatstvo će otići u dve dobrotvorne organizacije u Nemačkoj i Švajcarskoj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubio se osnivač nemačkog "Metroa"

Izvor: Akter, 18.Feb.2013

Osnivač nemačke trgovinske imperije "Metro AG" i jedan od najbogatijih Nemaca Oto Bajshajm izvršio je u 89. godini samoubistvo

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.