Ubio ćerke jer su izdale islam

Izvor: Glas javnosti, 30.Jan.2012, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubio ćerke jer su izdale islam

KINGSTON - Bracni par imigranata iz Avganistana i njihov sin osudeni su u Kanadi za ubistvo s predumišljajem zato što su 2009. godine ubili cetiri clana porodice zbog "casti" i odredena im je zatvorska kazna od 25 godina.

Porota suda u Kingstonu, u državi Ontario, vecala je dva dana pre nego što je donela presudu protiv Muhameda Šafije (58), njegove supruge Tube Muhamed Jahje (42) i njihovog sina Hameda (21).

Sudenje za ubistvo tri Šafijine cerke i njegove prve supruge >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u poligamnom braku trajalo je cetiri meseca tokom kojih je svedocilo više desetina svedoka, navode agencije.

Tela žrtava - Zainab Šafije (19), Sahar Šafije (17), Geti Šafije (13) i Rone Amir Muhamed (50) - pronadena su u junu 2009. godine u automobilu potopljenom u jednom kanalu u blizini Kingstona.

Tužilaštvo je navelo da su devojke ubijene zato što su okaljale cast porodice svojim indiskretnim ponašanjem kao što je, na primer, nošenje odece koja previše otrkiva.

Osim toga, dve starije cerke su se zabavljale sa mladicima bez ocevog odobrenja.

Odbrana je, medutim, tvrdila da je automobil sam sleteo u kanal dok ga je vozila najstarija cerka i najavila je da ce se žaliti na presudu.

Šafija se sa porodicom doselio u Kanadu 2007. godine, posle provedenih 15 godina u Australiji, Pakistanu i Dubaiju.

U Kanadi je od 2002. godine zabeleženo 13 takozvanih "ubistava iz casti" koja su uobicajena u zemljama Bliskog istoka i jugoistocne Azije.

Strucnjaka po odsluzenju zatvorskje kazne proterati i vratiti za Avganistan, kad vec voli da zivi po serijatskim zakonima. Nemam nista protiv njihovog izbora nacina zivota, ali neka svoj nacin zivota zadrze u svojim zemljama, a ne da to zlo sire po svetu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.