Ubili ste moje dete, za to ćete platiti! Čuvao je najdraže biće 30 godina, a onda su ga vlasti uništile. Ovo je njegova osveta

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubili ste moje dete, za to ćete platiti! Čuvao je najdraže biće 30 godina, a onda su ga vlasti uništile. Ovo je njegova osveta

Ogorčeni stručnjak za drveće svom gradskom veću je uputio neobično pismo u kojem ih upozorava da će zažaliti što su srušili drvo koje je posadio i brinuo se o njemu trideset godina, prenosi Bored Panda.

- Ovde sam da vam ispričam priču o smrti, novom životu i osveti - započeo je u dramatičnom tonu.

Naime, pre tri godine gradsko veće Redondo Biča u Kaliforniji odredilo je da se sruši trideset godina staro drvo ispred njegove kuće jer je njegovo korenje počelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da oštećuje pločnik. Takođe su ga naterali da plati troškove uklanjanja drveta i sanaciju pločnika. Vlasnik je to prilično uzeo k srcu.

Foto: Wikipedia/public domain

- Voleo sam Klajda. Želeo sam iza sebe da ostavim nešto što će me nadživeti. Dobro sam se brinuo o njemu i gledao ga kako raste. Taman kad je Klajd postao snažan i kad se počeo ukorenjivati, gradonačelnik ga je odlučio da ga poseče. Gradonačelniče Steve Aspelu, ubili ste moje dete. Za to ćete platiti - piše on.

Njegova je osveta bila zaista pomno planirana. Nekoliko meseci nakon rušenja dragog mu drveta odlučio je da posadi 45 kalifornijskih sekvoja i 82 divovske sekvoje na razna mesta po gradu.

A post shared by XiveTV (@xivedeeper) on Mar 21, 2017 at 8:18am PDT

- Danas, korenje svake od njih ima veličinu od najmanje deset metara i duboko je ukopano u zemlju. Možda ste primetili drvo koje vam raste ispred kancelarije ili ono koje je počelo da raste u vašem dvorištu. To je divovska sekvoja, a u sledećih će nekoliko meseci će rasti sve brže i brže. Postaće divovi. Za nekoliko godina će narasti na visinu od 30 do 100 metara - opisao je.

Nije propustio ni da ih obavesti koliko će ih koštati Klajdova "smrt".

- Da biste uklonili samo jedno od tih stabala u ovom trenu koštat će vas preko 1.300 evra. Dobićete račun za to, isto kako sam ga ja dobio pre tri godine. Želim vam prijatan dan i dabogda vam grad bio prepun drveća - zaključio je.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.