Ubili pandu, čeka ih streljanje?

Izvor: Mondo, 13.Maj.2015, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubili pandu, čeka ih streljanje?

Kineska policija uhapsila je na jugozapadu te države 10 osoba osumnjičenih za ubistvo džinovske pande zbog krzna i mesa.

Foto: YouTube/screenshot

Kako prenosi kineska televizija, policija zadužena za nadgledanje šuma u provinciji Junan pronašla je krzno životinje kao i 9,75 kilograma mesa.

Ubrzo nakon objavljivanje vesti, sajt Sina Veibao je zasut komentarima u kojima se masovno osuđuje lovokrađa.

"Lov" na pande, životinje koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << smatra nacionalnim blagom u Kini, strogo je kažnjiv.

Počiniocima ovog dela preti kazna od minimum deset godina zatvora do doživotne robije, a u nekim slučajevima im se može izreći čak smrtna presuda.

Iako je nedavnim istraživanjem zabeležen rast divljih pandi, ova životinja i dalje spada u red ugroženih vrsta. Prema popisu iz 2014, u divljini živi 1.864 pandi.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.