Ubijene Nemice, napadač islamski fanatik

Izvor: Mondo, 15.Jul.2017, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijene Nemice, napadač islamski fanatik

Dve žene, koje su ubijene u napadu nožem na plaži u Hurgadi su državljanke Nemačke, potvrdilo je danas nemačko Ministarstvo inostranih poslova.

Foto: AP Photo/Hassan Ammar, File Hurgada (ilustracija)

Egipatska policija ispitala je danas osumnjičenog ubistvo nožem dve Nemice i ranjavanje još četiri osobe na plaži u Hurgadi.

Prema navodima pravosudnih izvora, koji nisu imenovani, napadač je priznao da deli ideologiju Islamske države, iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Islamska država nije preuzela odgovornost, prenosi AFP.

Oni su dodali da je osumnjičeni za napad u petak, 28-ogodišnjak iz provincije Kafr el Šejh u delti reke Nila, severno od Kaira, prebačen u prestonicu Egipta na ispitivanje.

Istovremeno, tužilaštvo je saopštilo da još nisu potvrđeni motivi napadača i pozvalo medije da "prestanu da pribegavaju spekulacijama ili idu ispred istrage",

Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je ranije danas da su dve žene, koje su ubijene u napadu nožem na plaži u Hurgadi, državljanke Nemačke.

Možemo s tugom da potvrdimo da su dve nemačke turistkinje poginule u napadu u Hurgadi, navedeno je u saopštenju nemačkog Ministarstva inostranih poslova, preneo je AFP.

U jučerašnjem napadu nožem na plaži u Hurgadiubijene su dve nemačke turistkinje, a četvoro stranaca je ranjeno, saopštile su lokalne egipatske vlasti. Prethodno je javljeno da je u napadu ubijeno dvoje ukrajinskih državljana, ali je ipak reč o dve Nemice.

Šef za bezbednost provincije Crveno more, general Mohamed el-Hamzavi je naveo da su među povređenima dve osobe češke nacionalnosti, prenosi Rojters.

Kako navodi Rojters, napadač je preplivao s javne plaže do plaže hotela "Zahabija", gde je usmrtio dvoje i ranivši dvoje, napao još dvoje na obližnjoj plaži odmarališta "Sani dejz el Palasio", saopštili su bezbednosni zvaničnici.

Hurgada: Evo šta je bilo, Srbin bio na licu mesta

Kako je AP prethodno preneo, na društvenim mrežama pojavile su se fotografije i snimci posle napada, a na jednoj od fotografija na Twitter, čija autentičnost nije potvrđena, vidi se kako je napadač, koji je uhapšen, stavljen u improvizovani kavez na kolicima.

Egipto: La imagen de la captura del agresor que mató a dos turistas e hirió a otros cuatro en un resort en Hurgada | Foto: @amrsalamapic.twitter.com/J4giti60n7

— C5N (@C5N) July 14, 2017

Agencija je prenela reči neimenovanog egipatskog bezbednosnog zvaničnika da je napadač nameravao da napadne isključivo strance.

Napadač je, prema njegovim rečima, mladić u dvadesetim godinama koji je na arapskom tokom napada vikao - "Sklonite se, ne želim Egipćane!".

 Kako je rekao, muškarac je imao crnu majicu i farmerke i nosio je nož.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da u napadu nema povređenih srpskih državljana.

Prethodno je AP, pozivajući se na neimenovanog egipatskog bezbednosnog zvaničnika, javio da je među povređenima i troje Srba.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.