Ubijena puma, napala dečaka

Izvor: Mondo, 31.Maj.2019, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijena puma, napala dečaka

Službenici nacionalnog parka okruga San Diego saopštili su u utorak da su ubili ženku pume i da će pokušati da utvrde da li je to bila životinja koja je povredila četvorogodišnjeg dečaka tokom grupne šetnje nekoliko sati ranije.

Foto: Youtube/screenshot

Dečak je hospitalizovan nakon napada u ponedeljak i lečen zbog povreda glave koje nisu bile opasne po život, rekao je Skot Bringman iz Ministarstva za životnu sredinu na konferenciji za novinare, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << AP.

Dečak je bio deo grupe od šest odraslih i petoro dece u kanjonu Los Penaskuitos, oko 30 kilometara severno od centra San Dijega.

Dečak je bio u sredini grupe koja se razišla u vreme napada, izjavio je Bringman.

"Otac, koga treba pohvaliti, bacio je kamenje na pumu i životinja je pobegla", rekao je Bringman.

Napad je prijavljen službenicima rezervata koji su pronašli tragove pume, a zatim i životinju i ustrelili je.

Priroda nije bezopasna: Puma pojela biciklistu

Njen DNK biće upoređen sa uzorkom uzetim od dečaka, a Bringman je izrazio nadu da će se ispostaviti da je to životinja koja je napala dete.

On je naveo da je od prošlog napada pume u San Dijegu prošlo više od 20 godna.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.