Ubijena opasna tigrica, parfem Obsession mamac u poteri

Izvor: N1 televizija, 04.Nov.2018, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijena opasna tigrica, parfem "Obsession" mamac u poteri

Nakon velike potere u Indiji ubijena je tigrica koja je navodno ubila 13 ljudi, a za kojom je u poteri korišćen muški parfem Kalvina Klajna "Obsession" kojem nije mogla da odoli, rekli su indijski zvaničnici.

Lov na tigricu u zapadnoj državi Maharashtra trajao je oko dve godine, a lovci su koristili taj parfem kako bi je namamili.

BBC objašnjava da se u sastavu parfema Kalvina Klajna "Obsession" među ostalim nalazi feromon cibetke, mačkolike životinje srednjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rasta. Indijski zvaničnici odlučili su da se posluže tim parfemom kako bi je namamili nakon što su američki naučnici ranije koristili isti parfem da bi namamili jaguare.

Tigrica, poznata kao T-1, ubijena je na području nedaleko od sela Borati. Nakon što su je meštani primetili tamo se uputio tim naoružan pištoljima za uspavljivanje i puškama.

Životinja je pogođena metkom za uspavljivanje i nakon toga je krenula u napad na vozilo u kojemu je bio tim. Ubijena je s udaljenosti od oko 10 metara.

U poslednje dve godine tigrica je ubila 10 osoba, a više od 5.000 stanovnika područja na kojem se kretala živelo je u strahu.

Poslednje žrtve tigrice bile su tri osobe ubijene u kolovozu.

U lovu na tigricu korišćeno je više od 100 zamki s kamerama te mamci u obliku konja i koza vezanih za drveće. Takođe su bila uspostavljena nadzorna mesta i oružane straže.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.