Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2019, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijena novinarka - šesto ubistvo novinara u Meksiku u ovoj godini

Meksička novinarka Norma Sarabija ubijena je na jugoistoku zemlje i tako postala šesti novinar ubijen u Meksiku od početka ove godine, preneli su lokalni mediji.

Prema prvim informacijama, na Sarabiju su napadači pucali s motora u pokretu u blizini njene kuće u gradu Imangilo a potom su pobegli s lica mesta.

Ubijena novinarka je 15 godina radila za list Tabasko oj a od pre nekog vremena i za druge lokalne medije.

Meksiko je treća najopasnija zemlja u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << svetu za novinare, posle Sirije i Avganistana, i tu je prema navodima Reportera bez granica od 2000. godine ubijeno više od 100 novinara.

Samo prošle godine je širom Meksika ubijeno deset novinara, mnogi slučajevi su ostali nerešeni.

U maju je u karipskom letovalištu Plaja del Karmen pronađen leš novinara Fransiska Romera Dijasa, saradnika lokalnih medija koji je bio u sistemu zaštite novinara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Šesto ubistvo novinara u Meksiku od početka godine

Izvor: B92, 12.Jun.2019

Meksiko Siti -- Meksička novinarka Norma Sarabija ubijena je na jugoistoku zemlje i tako postala šesti novinar ubijen u Meksiku od početka ove godine, prenose lokalni mediji...Prema prvim informacijama, na Sarabiju su napadači pucali s motora u pokretu u blizini njene kuće u gradu Imangilo a potom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.