Izvor: B92, 07.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijena novinarka Ana Politkovska

Moskva -- Poznata ruska novinarka Ana Politkovska ubijena je danas u Moskvi, javlja radio Eho Moskve.

Telo novinarke je oko 17 časova po moskovskom vremenu pronašla komšinica u liftu zgrade u kojoj je Politkovska živela, saopštio je Interfaksu izvor iz policije.

Nepoznata osoba je pucala na novinarku više puta. Prema nekim izveštajima ruskih agencija oružje i četiri čaure nađene su na mestu zločina. Prema drugim izvestajima, za oružjem se još traga. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Istraga njenog ubistva je u punom jeku. Policija, prema saopštenju radija Eho Moskve, ima približan opis počinioca - mršavi muskarac srednjeg rasta sa, verovatno, bejzbol kapom na glavi.

Novinarka "Nove Gazete" bila je poznta po svojim izveštajima na temu Čečenije i Severnog Kavkaza. Politkovska je bila poznata po oštroj kritici politike Kremlja, a popularnost je postigla kada je izveštavala o ratovima na Kavkazu. Ona je takođe ucestvovala u pregovorima sa čečenskim teroristima da osobode taoce koje su držali u pozorištu na Dubrovki Nord Ost 2002 godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.