Izvor: B92, 01.Apr.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijena dva "hamasovca"

Tel Aviv -- Specijalne izraelske snage ubile su jutros dva Palestinca, pripadnika Hamasa, u centralnom delu pojasa Gaze.

Informaciju je saopštila islamistička organizacija koja kontroliše to područje. To su prve žrtve Hamasa za poslednjih skoro mesec dana. Predstavnica za štampu izraelske armije navela je da su vojnici pucali na dvojicu palestinskih ekstremista koji su im se približili tokom kopnenog upada protiv terorističke infrastrukture. Još nekoliko Palestinaca je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odvedeno na ispitivanje, dodala je armija.

Pogibija hamasovaca mogla bi da naruši napore Egipta da izdejstvuje prekid vatre između Izraela i palestinskih ekstremističkih organizacija, nakon velike izraelske vojne akcije u pojasu Gaze, u kojoj je poginulo više od 120 Palestinaca, uključujući polovinu civila

Svetske novinske agencije ističu da Hamas nije preuzeo odgovornost ni za jednu ispaljenu raketu na jug Izraela još od početka marta.

U ponedeljak je ubijen jedan Palestinac na Zapadnoj obali, koji je, navodno, pokušao da ubode nožem jevrejske naseljenike koji su čekali autobus na stanici.

Palestinski izvori su rekli da je to bio civil koji nije pripadao nijednoj militantnoj organizaciji i porekli su tvrdnje da je pokušao da napadne Izraelce.

Ubistvo se dogodilo samo nekoliko sati nakon što je Izrael uklonio nekoliko kontrolnih punktova na toj teritoriji, na osnovu obećanja datog američkoj državnoj sekretarki Kondolizi Rajs.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.