Ubijena 23 kurdska pobunjenika u sukobima u Turskoj

Izvor: RTS, 17.Dec.2015, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijena 23 kurdska pobunjenika u sukobima u Turskoj

U opsežnim operacijama turskih snaga bezbednosti na većinski kurdskom jugu Turske, ubijena su 23 pripadnika Radničke partije Kurdistana (PKK) u poslednja dva dana.
Agencija Anadolija navodi da su ovi "teroristi" eliminisani u zajedničkoj vojno-policijskoj operaciji velikih razmera koja je pokrenuta početkom nedelje u Džizreu i Silopiju, dva okruga u provinciji Sirnak.

Vojska je objavila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je u utorak ubila osam kurdskih boraca u ta dva grada u kojima je, prema navodima medija, raspoređeno 10.000 vojnika i policajaca.
Oni hoće da proteraju mlade pristalice PKK koji su pretvorili cele kvartove u ratne zone podizanjem barikada i iskopavanjem rovova.
Posle više od dve godine primirja, intenzivne borbe ponovo su počele prošle godine između turskih bezbednosnih snaga i PKK, u kojima je bilo brojnih žrtava.
Tri policajca ubijena su u utorak u Silvanu u napadu eksplozivom koji je pripisan PKK-u.
Vlada je uvela policijski čas u Čizreu i Silopiju.
Novi sukobi izbili su jutros između policije i simpatizera PKK u istorijskom kvartu starog grada Dijarbakira, glavnog grada na jugoistoku Anadolije, javljaju izveštači Frans presa.
Turski premijer Ahmed Davutoglu rekao je juče da će operacije protiv PKK da se nastave dok se "potpuno ne očiste teroristi".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.