Ubijen sveštenik Koptske pravoslavne crkve

Izvor: Press, 06.Jul.2013, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen sveštenik Koptske pravoslavne crkve

Pucnjava u obalskom gradu El Arišu samo je jedan od nekoliko napada za koje se veruje da su ih počinili islamistički pobunjenici. Među njima su i pucnjava na četiri vojna punkta u toj oblasti.

Mursijeva Muslimanska braća su žestoko kritikovali poglavara Koptske pravoslavne crkve Egipta Tavardosa Drugog, duhovnog vođu oko osam miliona hrišćana, jer je blagosiljao svgavanje s vlasti Morsija.
Takođe, kritikovali su ga jer je bio prisutan kada je komandant egipatskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << oružanih snaga general Abdel Fatah al-Sisi objavio da je suspendovan Ustav.

Koptska pravoslavna crkva je drevna crkva egipatskih hršćana, sa sedištem u Aleksandriji, i danas predstavlja najveću crkvu Egipta koja okuplja oko 90 odsto egipatskih hrišćana.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Egipat: Ubijen koptski sveštenik

Izvor: NaDlanu.com, 06.Jul.2013

Pucnjava u obalskom gradu El Arišu samo je jedan od nekoliko napada za koje se veruje da su ih počinili islamistički pobunjenici. Među njima su i pucnjava na četiri vojna punkta u toj oblasti, rekli su ti izvori na koje se poziva Rojters...Morsijeva Muslimanska braća su žestoko kritikovali poglavara...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.