Izvor: RTS, 22.Maj.2022, 17:25

Ubijen pukovnik Revolucionarne garde, Iranci hapse špijune

Iranske obaveštajne službe i Revolucionarna garda pokrenuli su sveobuhvatnu poteru, pošto su za sada neidentifikovani napadači u centru Teherana ubili pukovnika Sajada Hodajarija.
Pukovnik iranske Revolucionarne garde, Sajad Hodajari ubijen je ispred svoje kuće u Teheranu, javili su iranski mediji.

Ubistva visokih oficira Revolucionarne garde gotovo su uobičajena pojava u ratu koji već godinama vode SAD i Izrael protiv Irana. Komandant >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Revolucionarne garde, general Kasem Solejmani ubijen je u januaru 2020. godine u napadu američkih dronova.
Sukob sa Revolucionarnom gardom pratila je i serija ubistava nuklearnih fizičara, za koje su vlasti u Teheranu optuživale SAD i Tel Aviv. Za poslednjih deset godina, u Iranu je ubijeno najmanje sedam naučnika.
Hodajari, koji je izvesno vreme proveo na sirijskom ratištu, ubijen je sa pet metaka koje su, sa motora, ispalila dva napadača.
Odmah posle pucnjave, iranske obaveštajne službe pokrenule u opsežnu potragu za napadačima.
Vlasti u Teheranu su za ovo ubistvo optužile Izrael.
Iranska Revolucionarna garda saopštila je da je, tokom dosdašnjeg toka istrage, uhapšena grupa pripadnika izraelske obaveštajne službe.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Član iranske Revolucionarne garde ubijen u Teheranu

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2022

TEHRAN - Visoko pozicionirani član iranske Revolucionarne garde Hasan Sajad Kodajari ubijen je danas ispred svoje kuće u Teheranu, javlja iranska državna televizija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ubijen pukovnik Revolucionarne garde Irana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Maj.2022

Pukovnik Revolucionarne garde Irana ubijen je 22. maja ispred svoje kuće usred Teherana. Dva nepoznata počinioca na motoru ubila su pukovnika Hasana Sajada Hodajarija ispalivši pet metaka. Državna televizija javila je da je u toku potraga za njima,ali nije navela detalje ili mogući motiv za ubistvo. Iako...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.