Izvor: B92, 15.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen oteti dopisnik BBC-a?

Tel Aviv, Gaza -- Palestinska organizacija, povezana sa Al Kaidom, saopštila je danas da je ubila dopisnika Bi-Bi-Sija iz pojasa Gaze Alana Džonstona.

Te izveštaje, koje je objavilo internet izdanje najtiražnijeg izraelskog lista "Jediot ahronot", nisu potvrdile ni palestinske vlasti, niti britanska medijska kuća.

Džonston (44) je otet pre nešto više od mesec dana, na putu kući iz dopisništva u gradu Gazi. Palestinski bezbednosni izvori su rekli da su ga oteli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << maskirani i naoružani napadači. Njegovo napušteno vozilo je nađeno istog dana u gradu Gazi. Od tada se za njega ništa nije čulo.

Odgovornost za otmicu niko nije preuzeo, niti je bilo šta tražio.

Palestinski i strani novinari održali su čitav niz demostracija, u znak solidarnosti sa kolegom, zahtevajući da bude hitno pušten i da palestinska vlada učini više za njegov bezbedan povratak porodici u škotskoj.

Povodom mesec dana od otmice, 12. aprila, Bi-B-Si, Si-En-En i Al Džazira su simultano emitovali emisiju o Džonstonu, koji uživa veliki ugled na Bliskom istoku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.