Izvor: Blic, 10.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen lokalni bugarski funkcioner

Predsednik Skupštine bugarskog grada Nesebara na Crnom moru, Dimitar Jankov, ubijen je sa sedam hitaca ispaljenih iz blizine, od čega dva u glavu.

Jankov je kasno sinoć pronađen mrtav u svom džipu "porše kajen" ispred stana svoje devojke - advokata Krašimire Marinove - u centru grada Burgasa, javile su agencije. Veruje se da je Jankov (55), član Izvršnog odbora Nacionalne turističke unije, bio i jedan od najvećih vlasnika hotela u odmaralištu "Sani Bič". "Jedna od verzija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koju ispitujemo su njegove (Jankove) navodne veze sa jednim poznatim šefom mafije", rekla je portparol lokalne policije. Bugarska novinska agencija BTA je navela da se veruje da je Jankov bio blizak sa Dimiterom Želaskovim, vođom jedne grupe u Burgasu umešane u trgovinu drogom, koji je uhapšen pre oko mesec dana. Policija je saopštila i da u istrazi ubistva Jankova prati nekoliko tragova, navela je ta agencija. Evropska unija je upozorila Bugarsku da mora više da učini u borbi protiv kriminala i korumpiranih državnih službenika ili će se u suprotnom suočiti sa sankcijama, uključujući obustavu pomoći vredne milione evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.