Ubijen lider Fantoma na istoku Ukrajine

Izvor: RTS, 23.Maj.2015, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen lider "Fantoma" na istoku Ukrajine

Jedan od lidera proruskih aktivista na istoku Ukrajine ubijen je zajedno sa još nekoliko drugih boraca u napadu na njegov automobil.
Aleksej Mozgovoj, komandant policijskog bataljona samoproglašene Republike Lugansk, ubijen je i informacija je proverena, naveli su proruski aktivisti, prenosi Beta.

Mozgovoj se nalazio u svom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << automobilu za vreme napada oko 40 kilometara od Luganska.
Nepoznati napadači pucali su mitraljezom u automobil i ubili sedam osoba, među kojima je bio i lokalni lider.
Mozgovoj je predvodio bataljon poznat kao "Fantomi" koji je bio uključen u nekoliko žestokih sukoba na istoku Ukrajine gde je za više od godinu dana poginulo oko 6.200 ljudi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UKR: Ubijen jedan od lidera proruskih pobunjenika

Izvor: Akter, 23.Maj.2015

Jedan od lidera proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine ubijen je danas zajedno sa još nekoliko drugih pobunjenika u napadu na njegov automobil, saopštile su večeras pobunjeničke vlasti...Aleksej Mozgovoj, komandant policijskog bataljona samoproglašene Republike Lugansk, ubijen je i informacija...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.