Ubijen komandant; Metak u glavu, grudi i vrat

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 12:23

Ubijen komandant; Metak u glavu, grudi i vrat

Izraelski vojnici ubili su jutros komandanta palestinskog Islamskog džihada u Tubasu na okupiranoj Zapadnoj obali, javili su palestinski mediji.

Ministarstvo zdravlja Palestinske uprave je saopštilo da su ubijena tri Palestinca tokom sukoba u tom mestu i obližnjem logoru Fara.

Jedan od ubijenih je identifikovan kao 26-godišnji Muhamed Daragmeh, saosnivač lokalne grane Islamskog džiada u Tubasu na severu Zapadne obale.

Vojno krilo Islamskog džihada je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potvrdilo da su svi ubijeni bili članovi te ekstremističke organizacije, preneo je Asošiejted pres.

Ministarstvo zdravlja je navelo da su oni ubijeni mecima ispaljenim u glavu, grudi i vrat.

Nasilje na Zapadnoj obali pojačano je od početka rata Izraela i Hamasa u Gazi 7. oktora.

Više od 400 Palestinaca ubijeno je od tada izraelskom vatrom na Zapadnoj obali, većinom u sukobima koji izbijaju tokom gotovo svakodnevnih vojnih racija u potrazi za osumnjičenim ekstremistima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.