Izvor: B92, 22.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen južnokorejski talac

Dubai -- Arapska televizija Al džazira javila je da su u Iraku militanti odsekli glavu južnokorejskom taocu.

Ovo je usledilo pošto jea Seul odbio njihov zahtjev da povuče svoje trupe iz zemlje i otkaže planove o slanju dodatnih snaga. Južna Koreja je potvrdila da je talac Kim Sun-il ubijen i da je njegovo telo pronađeno.
Grupa Džamat al tavhid i džihad, koju predvodi osumnjičeni član Al kaide Abu Musab al Zarkavi, zapretila je da će Sun-il biti pogubljen, ako njeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahtevi ne budu ispunjeni. Al džazira je u ponedeljak ujutru prikazala video snimak na kojem Sun-il moli za život. Sun-il, koji je bio evangelista i govorio arapski jezik, radio je u Iraku kao prevodilac za korejsku kompaniju koja dostavlja robu američkoj vojsci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.