Ubijen glavni osumnjičeni za napad na Nevski ekspres

Izvor: Blic, 07.Mar.2010, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen glavni osumnjičeni za napad na "Nevski ekspres"

Aleksandar Tihomirov, poznat i pod imenom Said Burjacki, osumnjičen za novembarski bombaški napad na voz "Nevski ekspres" u kojem je poginulo 26 ljudi, ubijen je u akciji ruskih specijalnih snaga u Ingušetiji, izjavio je šef ruske Savezne službe bezbenosti Aleksandar Bortnjikov.

"Na mestu na kojem je izvedena specijalna operacija pronađeni su materijalni dokazi da je ova grupa bandita direktno povezana sa eksplozijom u vozu", rekao je on juče na sastanku sa predsednikom Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dmitrijem Medvedevom.

U akciji ruskih vojnika izvedenoj početkom marta, pored Tihomirova, ubijeno je još sedam terorista, prenela je agencija Rojters.

Islamistički pobunjenici sa severnog Kavkaza preuzeli su odgovornost za napad na voz "Nevski ekspres" u novembru, najavivši nove "sabotaže", koje su izostale.

Ranije danas guverener provincije Ingušetija Junus-Bek Jevkurov potvrdio je izveštaje da je Tihomirov ubijen u okršaju vatrenim oružjem blizu Nazrana, najvećeg grada te provincije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.