Izvor: Blic, 10.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen drugi čovek Al Kaide u severnoj Africi

Alžirske bezbednosne snage identifikovale su danas radikalnog islamistu koji je ubijen tokom vikenda, kao drugog čoveka ogranka Al Kaide u severnoj Africi i stručnjaka za eksplozive.



Reč je o Sofijanu el Fasili, poznatom i kao Hareg Zoheir, koji je optužen za organizovanje nekoliko nedavnih samoubilačkih napada u Alžiru, za koje je preuzela odgovornost bivša pobunjenička grupa Al Kaida u islamskoj severnoj Africi, objavili su alžirski mediji, pozivajući se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na bezbednosne izvore.

El Fasila i dvojica njegovih saradnika ubijeni su u subotu, u blizini blokade koju su postavile bezbednosne snage u gradu Bogni, u istočnom Alžiru, objavio je list "Liberte". Pripadnici bezbednosnih snaga tragali su za El Fasilom zbog umešanosti u samoubilačke napade 11. aprila, čije su mete bile kancelarija premijera i policijska stanica u predgrađu Alžira. U tim napadima ubijeno je 30 ljudi, prenela je agencija AP. Veruje se da je El Fasila, rođen 1975. godine, u bivšu salafističku pobunjeničku grupu, poznatu kao GSPC, uveo praksu samoubilačkih napada, koji do tada u Alžiru nisu bili uobičajeni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.