Ubica novinara pucao na sebe

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2015, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica novinara pucao na sebe

Napadač iz Virdžinije, Lester Li Flenigan (41), koji je ubio dvoje televizijskih novinara, svojih bivših kolega, priveden je, nakon što je pokušao samoubistvo.

This is the suspected shooter, Vester Flanigan, who is also known as Bryce Williams. He is a former WDBJ7 employee. pic.twitter.com/ngXrqHVLmw— WDBJ7 (@WDBJ7) August 26, 2015

Policija ga je nakon kraće potere opkolila, a on je pucao u sebe. Pojedini izvori su naveli da je mrtav, ali je policija saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je on i dalje živ.

Prema poslednjim informacijama on je u kritičnom stanju.

Flenigan je kolega ubijenih, koji je nedavno otpušten sa posla.

CNN je uživo prenosio vesti televizijske stanice WDBJ7, koje se emituju i objavljuju najnovije informacije o incidentu iako je njihov bivši zaposleni pre samo nekoliko sati ubio dvoje sadašnjih radnika.

Napadač koji je ranije u toku dana ubio dvoje novinara u uživo programu identifikovan je kao Vester Flanagan, bivši zaposleni u istoj medijskoj kući.

- Osumnjičeni je nezadovoljni radnik te televizijske stanice - rekao je guverner Virdžinije Teri Mek Olif za radio WTOP u Vašingtonu.

- Nije teroristički napad već krivično delo - poručio je guverner.

Američki mediji javili su da je Flanagan radio za VDBJ7 pod imenom Brus Vilijams.

"Raša tudej" javila je da je osoba pod imenom Brus Vilijams objavila na Tvteru video-snimke ubistva, hvaleći se onim što je učinio, uz tvrdnje da je Parkerova "iznosila rasističke komentare".

Flanagan je radio je za VDBJ7 od marta 2012. godine do februara 2013. godine.

Prema navodima agencije Rojters, tragedija se dogodila u mestu Bedford gde su se začuli pucnji iz vatrenog oružja, posle čega su novinari i njihovi gosti pokušali da pronađu zaklon od pucnjave.

Stanica WDBJ7 izvestila je da je ubijena novinarka Alison Parker (24) i kamerman Adam Vord (27), a da je njihova sagovornica izvršna direktorka privredne komore oblasti "Smit Mauntin Lejk" Viki Gardner upucana u leđa i hospitalizovana.

Na snimku intervjua čuje se da je najmanje osam metaka ispaljeno, prenosi AFP.

Francuska agencija navodi da je kamera, nakon što je pala na zemlju, snimila i ubicu.

Flanagan je na svom Tviter profilu objavio snimak na kojima se vidi kako nastradalima prilazi sa leđa.

Odmah nakon toga objavio je i drugi snimak na kojem se vidi kako puca u dvoje novinara i njihovog sagovornika. Ubrzo je njegov profil na toj društvenoj mreži ukinut.

Međutim, tih nekoliko minuta je bilo dovoljno da se snimci koje je objavio rašire po internetu. Takođe, Flanagan je tvitovao da je nastradala novinarka imala ranije neke rasističke komentare, nakon čega se pita kako su mogli da je zaposle posle toga.

Napadač je u medijima bio poznat kao Brus Vilijams, kako mu se zvao i profil na društvenim mrežama.

Medijska kuća ABC objavila je da je preko faksa primila 23 stranice teksta od nekoga ko se predstavlja kao Brus Vilijams. Oni navode da je su sve stranice predali nadležnim organima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Preminuo ubica novinarke i snimatelja

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2015

Osumnjičeni za ubistvo novinarke i snimatelja američke televizijske mreže WDBJ7, Vester Flanagan, preminuo je danas u bolnici u Virdžiniji, objavio je "Vašington post", citirajući policijske izvore...This is the suspected shooter, Vester Flanigan, who is also known as Bryce Williams. He is a former...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.