Ubica iz Stokholma - Uzbekistanac

Izvor: VOA, 08.Apr.2017, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica iz Stokholma - Uzbekistanac

Policija Švedske identifikovala je muškarca koji je uhapšen pod sumnjom da je bio vozač kamiona koji je usmrtio 4 osobe, kao 39-godišnjaka iz Uzbekistana. Policija je danas saopštila da je on od ranije poznat švedskoj obaveštajnoj službi.  Šef Sapo bezbednosne policije Anders Tornberg rekao je da uhapšeni nije deo bilo koje istrage policije ali da je u pitanju osoba koja se ranije pojavila u obaveštajnim podacima. Policija je takođe potvrdila da je sumnjiv predmet pronađen u kamionu koji je uleteo među prolaznike juče ispred jedne prodavnice u Stokholmu, kada je poginulo 4, dok je povređeno 16 osoba. Predsednik vlade Švedske Stefan Lofven izjavio je da je napad bio teroristički. On je danas obišao mesto napada i pložio venac za žrtve i povređene.  To je najnoviji napad u Evropi u seriji sličnih u koje su bila umešana vozila, uključujući Nicu, na jugu Francuske, London i Berlin. Pristalice Islamske države preuzele su odgovornost za te napade. Za najnoviji još niko nije preuzeo odgovrnost.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

U Švedskoj uhapšena još jedna osoba osumnjičena za napad

Izvor: RTS, 09.Apr.2017, 13:52

Švedska policija uhapsila je još jednu osobu povezanu sa napadom kamionom u Stokholmu, javlja "Rojters". . Sudija okružnog suda u Stokholmu je naveo da je "policija uhapsila jednu osobu povezanu sa napadom kamionom u Stokholmu i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.