Ubica Roberta Kenedija izboden u zatvoru

Izvor: RTS, 31.Avg.2019, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica Roberta Kenedija izboden u zatvoru

Sirhan Sirhan, koji zbog ubistva brata nekadašnjeg američkog predsednika i senatora Roberta Kenedija služi kaznu doživotne robije, hospitalizovan je pošto ga je drugi zatvorenik izbo u zatvoru u San Dijegu.
Američko Odeljenje za kazne i rehabilitaciju saopštilo je da su čuvari brzo reagovali i pronašli zatvorenika sa povredama od uboda, prenosi En-Bi-Si.

"On je prebačen u bolnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izvan zatvora i trenutno je u stabilnom stanju", kaže se u saopštenju.
Zvaničnici su saopštili da je navodni napadač identifikovan i izolovan od ostalih zatvorenika, kao i da se očekuje istraga.
Sirhan Sirhan (75), izbeglica iz Palestine, upucao je Roberta Kenedija 5. juna 1968. godine u kuhinji hotela "Ambasador" u Los Anđelesu, nakon što je tadašnji senator iz Njujorka proglasio pobedu na izborima u Demokratskoj stranci u Kaliforniji održanim prethodnog dana, podseća Rojters.
Prvobitno je bio osuđen na smrt, ali kada je Kalifornija ukinula smrtnu kaznu, njegova kazna je preinačena u doživotni zatvor.
Sirhan je rekao da je pucao u Kenedija zbog podrške koju je američki senator pružao Izraelu.
I brat Roberta Kenedija, nekadašnji američki predsednik Džon Kenedi, ubijen je u atentatu 1963. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ubica Roberta Kenedija izboden u zatvoru

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Avg.2019

SAN DIJEGO - Sirhan Sirhan, koji zbog ubistva brata nekadašnjeg američkog predsjednika i senatora Roberta Kenedija služi kaznu doživotne robije, izboden je nožem u zatvoru u San Dijegu i prebačen u bolnicu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.